Składniki:
W zaleznosci od apetytu:
- 1 seler,
- 6 plasterkow żółtego sera,
- 2 jajka,
- bułka tarta,
- sól,
- pieprz,
- olej.
Jak przyrządzić?
Seler gotujemy do miekkosci (nie moze byc zbyt miekki). Potem kroimy go w plastry grubosci 1 cm. Na plaster kladziemy dwa plastry sera zoltego, przykrywamy drugim plastrem. Nastepnie calosc otaczamy w jajku i bulce tartej. Smazymy na patelni ok. 5-8 minut.
I GOTOWE!!!
Potrzebne przybory:
Nóż, patelnia, talerz.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2-3 |
Kaloryczność | średnio dużo |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | kasiek |