Capresse - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

2 dojrzałe pomidory, ser mozzarella - kulka 120g, oliwa z oliwek, czarne oliwki, bazylia lub oregano, zioła rustikana

Jak przyrządzić?

Pomidory obrać ze skórek, pokroić w plastry, ułożyć na dużym talerzu, żeby nie nakładały się na siebie. Posypać ziołami rustikana i delikatnie skropić oliwą z oliwek. Następnie pokroić również w plastry ser mozzarella i ułożyć na plastrach pomidorów. Skropić całość ponownie oliwą z oliwek, posypać bazylią lub oregano, ozdobić 3-6 czarnymi oliwkami.

Potrzebne przybory:

talerz, nóż, deska do krojenia :-)

Jak podawać?

Capresse najlepiej podawać z bagietką zapieczoną w piekarniku z masłem czosnkowym.

Uwagi:

Zioła rustikana kupuję w marketach. Sprzedawane są w młynkach, więc są zawsze świeżo mielone.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Porcje1
Kalorycznośćsrednia
Przybliżony koszt3 zł
AutorAnna

Capresse: Podobne przepisy

Powiązane Tematy