Składniki:
2 kg filetów (dowolna ryba), 5 dużych cebul, 3-4 kolorowe papryki, pół słoja ogórków konserwowych, 4 szkl. wody, 12 łyżek cukru, 12 łyżek octu, 1 szkl. oleju, 1 łyżka soli, po 3 łyżki keczapu i koncentratu pomidorowego.
Jak przyrządzić?
Filety usmażyć. Warzywa pokroić w grubą kostkę, cebulę w plastry. Z pozostałych składników ugotować zalewę. Warzywa wrzucić do zalewy (ogórki na końcu)i gotować do miękkości(nie mogą być zbyt miękkie!). Usmażone filety zalać warstwami gorącą zalewą. Pycha! Najlepsze są na zimno następnego dnia. Smacznego.P.S. Mozna doprawić do smaku.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Świerszcz |