Składniki:
- paczka makaronu (np. kolanka z falbanką),
- 40 dkg pieczarek,
- starty ser (ile dusza zapragnie;),
- 2 cebule,
- oliwa,
- pieprz, sól.
Jak przyrządzić?
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. W międzyczasie na patelni podsmażamy posiekaną cebulę, gdy się już zeszkli dodajemy pokrojone pieczarki, jeszcze chwilę podsmażamy, aż grzybki nam zmiękną. Całość oczywiście doprawiamy solą i pieprzem. Odcedzony makaron przesypujemy do garnka, w którym się gotował, dodajemy podsmażone pieczarki z cebulą, mieszamy przesypując startym serem (serek nam się trochę roztopi pod wpływem ciepła ładnie "sklejając" nam wszystkie składniki). Można dodać trochę zieleniny i potrawka gotowa. Smacznego;)
Potrzebne przybory:
To, co każda kuchnia powinna mieć na wyposażeniu ;)
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 5-6 |
Przybliżony koszt | 8 zł |
Autor | Asiek |