Składniki:
Biszkopt: 1 szkl. mąki, 5 jaj, 3/4 szkl. cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia.
Do nasączenia: 5 łyżek cappuccino, 0,5 l wody, alkohol.
Krem: 2 serki homogenizowane, 1/2 szkl. cukru pudru, 1 masło roślinne, 1 szkl. mleka w proszku,
1 paczka biszkoptów
Jak przyrządzić?
Biszkopt: białka ubić. Dodać cukier, potem żółtka. Na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Piec ok. 30 min.Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę. Potem dodawać serek i mleko w proszku.Biszkopt przeciąć na pół i nasączyć. Zostawić 1/3 ponczu do biszkoptów.Na jedną część biszkoptu położyć krem, posypać gorzkim kakao. Ułożyć nasączone biszkopty, potem następną warstwę kremu. Posypać kakao. Przykryć drugą częścią biszkoptu. Na wierzchu rozsmarować cienką warstwę kremu i posypać startą czekoladą lub polewą.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | magda |