Kasza z warzywami

Przepis kulinarny

Składniki:

1 opakowanie mrożonki warzywnej (najlepiej bukiet warzyw),
1/2 szkl. kaszy jaglanej,
2 łyżki koncentratu pomidorowego,
3 cebule,
przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do kurczaka (Kamis)

Jak przyrządzić?

Mrożonkę zalewamy niewielką ilością wody i gotujemy 10-15 min. Cebulę kroimy w półksiężyce i smażymy na niewielkiej ilości oleju, często mieszając. Kiedy będzie lekko złotawa, dodajemy do garnka z warzywami, dodajemy przyprawy do smaku oraz koncentrat pomidorowy. Na koniec dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną i wszysto dokładnie mieszamy. Całość gotować 1 min na wolnym ogniu.

Jak podawać?

Podawać jako danie główne na gorąco.

Uwagi:

Można dodać także czewoną fasolkę konserwową, a kaszę zastąpić makaronem sojowym (makaron należy namoczyć na 3 min w gor.ącej wodzie, po czym pokroić na desce według uznania).

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćniska
Przybliżony koszt7 zł
AutorAleksandra

Kasza z warzywami: Podobne przepisy

Kasza z warzywami: wypróbuj również

Powiązane Tematy