Składniki:
1 opakowanie mrożonki warzywnej (najlepiej bukiet warzyw),
1/2 szkl. kaszy jaglanej,
2 łyżki koncentratu pomidorowego,
3 cebule,
przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do kurczaka (Kamis)
Jak przyrządzić?
Mrożonkę zalewamy niewielką ilością wody i gotujemy 10-15 min. Cebulę kroimy w półksiężyce i smażymy na niewielkiej ilości oleju, często mieszając. Kiedy będzie lekko złotawa, dodajemy do garnka z warzywami, dodajemy przyprawy do smaku oraz koncentrat pomidorowy. Na koniec dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną i wszysto dokładnie mieszamy. Całość gotować 1 min na wolnym ogniu.
Jak podawać?
Podawać jako danie główne na gorąco.
Uwagi:
Można dodać także czewoną fasolkę konserwową, a kaszę zastąpić makaronem sojowym (makaron należy namoczyć na 3 min w gor.ącej wodzie, po czym pokroić na desce według uznania).
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 7 zł |
Autor | Aleksandra |