Grillowanie to miły sposób spędzania czasu z przyjaciółmi i rodziną. Na świeżym powietrzu lepiej smakują serwowane potrawy, a zapach grillowanych mięs i warzyw przyjemnie się unosi. Grillowana kaszanka nie jest doceniana. Z odpowiednimi dodatkami smakuje jednak znakomicie. Spróbujcie kaszanki w towarzystwie winnych jabłek, czosnku, cebuli i majeranku, i przekonajcie się do niej.
Składniki:
60 dag kaszanki,
3 cebule,
3 winne jabłka,
4 ząbki czosnku,
łyżka majeranku,
łyżka pieprzu ziołowego.
Jak przyrządzić?
Kaszankę podzielić na cztery porcje.
Jabłka umyć, nie obierać, pokroić na ćwiartki.
Wydrążyć gniazda nasienne.
Cebulę pokroić w krążki.
Z czosnku usunąć osłonkę.
Przygotować cztery kawałki folii aluminiowej, na każdej ułożyć porcję kaszanki, jabłka, cebulę i czosnek.
Kaszankę posypać pieprzem ziołowym i majerankiem.
Całość zawinąć, zostawiając mały otwór w górnej części.
Piec na grillu około 20 minut.
Jak podawać?
Podawać z tostami z grilla, sałatką z pomidorów lub z ogórkami małosolnymi.
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 6 zł |