Kaszanka z grilla

Przepis kulinarny
Kaszanka z grilla Zobacz 6 zdjęć

Grillowanie to miły sposób spędzania czasu z przyjaciółmi i rodziną. Na świeżym powietrzu lepiej smakują serwowane potrawy, a zapach grillowanych mięs i warzyw przyjemnie się unosi. Grillowana kaszanka nie jest doceniana. Z odpowiednimi dodatkami smakuje jednak znakomicie. Spróbujcie kaszanki w towarzystwie winnych jabłek, czosnku, cebuli i majeranku, i przekonajcie się do niej.

Składniki:

60 dag kaszanki,
3 cebule,
3 winne jabłka,
4 ząbki czosnku,
łyżka majeranku,
łyżka pieprzu ziołowego.

Jak przyrządzić?

Kaszankę podzielić na cztery porcje.

Jabłka umyć, nie obierać, pokroić na ćwiartki.

Wydrążyć gniazda nasienne.

Cebulę pokroić w krążki.

Z czosnku usunąć osłonkę.

Przygotować cztery kawałki folii aluminiowej, na każdej ułożyć porcję kaszanki, jabłka, cebulę i czosnek.

Kaszankę posypać pieprzem ziołowym i majerankiem.

Całość zawinąć, zostawiając mały otwór w górnej części.

Piec na grillu około 20 minut.

Jak podawać?

Podawać z tostami z grilla, sałatką z pomidorów lub z ogórkami małosolnymi.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt6 zł

Kaszanka z grilla: Podobne przepisy

Kaszanka z grilla: wypróbuj również

Powiązane Tematy