Składniki:
250 g mąki,
4 łyżki cukru,
125 g miękkiej margaryny,
1 jajko,
3 łyżki śmietany,
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Jak przyrządzić?
Na stolnicę wysypać mąkę, dodać cukier, cukier waniliowy, jajko, proszek do pieczenia, śmietanę i margarynę. Całość zagnieść. Na podsypanej mąką stolnicy rozwałkować ciasto na placek o grubości 1 cm. Foremkami wycinać różne kształty ciasteczek, wyłożyć je na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną mąką blachę. Wierzch ciastek posypać cukrem waniliowym lub cukrem. Wstawić do podgrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temp. 180 stopni.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Autor | kanutka |