Kotlety serowe

Przepis kulinarny

Składniki:

ser salami, 2 jaja, czosnek granulowany, ostra papryka, pieprz, sól, vegeta, bułka tarta, oliwa

Jak przyrządzić?

Ser pokrój w plastry grubości ok. 1 cm, jaja roztrzep z odrobiną czosnku granulowanego, ostrej papryki, vegety, dopraw solą i pieprzem. Następnie obtocz plastry sera w jajku i bułce tartej. Smaż na dobrze rozgrzanym oleju, aż kotleciki się zarumienią. I gotowe.

Jak podawać?

Kotlety najlepiej podawać zaraz po usmażeniu z gotowanymi warzywami.

Uwagi:

Można też położyć na plaster sera plasterek wędliny, a następnie go obtoczyć w bułce i jajku.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Autorelfilka

Kotlety serowe: Podobne przepisy

Kotlety serowe: wypróbuj również

Powiązane Tematy