Faszerowane pomidory

Przepis kulinarny

Składniki:

- 10-15 małych pomidorów,
- puszka tuńczyka,
- mała cebula,
- majonez,
- bazylia,
- sól,
- pieprz.

Jak przyrządzić?

Pomidory można (ale nie trzeba) sparzyć i obrać ze skórki. Następnie odciąć czubki i wydrążyć miąższ. Przygotować farsz: odsączyć tuńczyka, dodać drobno pokrojoną cebulę, doprawić bazylią, solą i pieprzem. Wymieszać z majonezem. Nałożyć farsz do każdego pomidora.

Uwagi:

Pomidory można udekorować natką pietruszki.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
AutorBeatrice

Faszerowane pomidory: Podobne przepisy

Faszerowane pomidory: wypróbuj również

Powiązane Tematy