Składniki:
5 jajek ugotowanych na twardo, 1 jajko surowe, bułka, pietruszka, szczypiorek, sól i pieprz do smaku
Jak przyrządzić?
Namoczoną bułkę oraz jaja na twardo przecisnąć przez praskę do ziemniaków, dodać surowe jajko, posiekaną natkę pietruszki i szczypiorek. Dodać soli i pieprzu. Wszystko wyrobić na gładka masę i formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju, aż będą złociutkie.
Potrzebne przybory:
Praska do ziemniaków, miska, patelnia
Uwagi:
Wyśmienite z sałatą i pieczonymi ziemniaczkami!
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | sivek |