Kotlety z jaj

Przepis kulinarny

Składniki:

5 jaj, średnia cebula, pół szklanki mleka, 2 suche kajzerki, natka pietruszki lub pęczek koperku, vegeta, olej do smażenia, bułka tarta, duża łyżka ziaren sezamu

Jak przyrządzić?

4 jaja ugotować na twardo, zemleć wraz z cebulą i namoczonymi w mleku i odciśniętymi kajzerkami. Wymieszać z surowym jajem i posiekaną zieleniną. Przyprawić do smaku. Z masy uformować nieduże kotleciki, obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z ziarnami sezamu i usmażyć na oleju.

Jak podawać?

Podawać z ziemniakami i szpinakiem gotowanym na parze oraz surówką.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Trudnośćprosty
Autor123mka

Kotlety z jaj: Podobne przepisy

Kotlety z jaj: wypróbuj również

Powiązane Tematy