Składniki:
1 szklanka cukru,
pół szklanka mleka,
pełna łyżka kakao,
ok. 1/8 kostki margaryny,
mleko w proszku (ok. pół szklanki, wg uznania).
Jak przyrządzić?
Zagotować mleko z cukrem, dodać kakao i margarynę. Zamieszać aż powstanie jednolita konsystencja. Zdjąć z gazu, po 5 minutach dodać mleko w proszku, przelać do miniaturowych filiżanek.
Jak podawać?
W miniaturowych filiżankach z biszkoptami.
Uwagi:
Nie polecam dużych ilości bo jest to niebywale słodkie. Do mnie ustawiają się wszyscy znajomi po tą gęstą czekoladę;))
Kategoria dania | Napoje |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | ok. 470/100g |
Przybliżony koszt | 2 zł |
Autor | Zabqa |