Czekolada na gorąco (autor Zabqa)

Przepis kulinarny

Składniki:

1 szklanka cukru,
pół szklanka mleka,
pełna łyżka kakao,
ok. 1/8 kostki margaryny,
mleko w proszku (ok. pół szklanki, wg uznania).

Jak przyrządzić?

Zagotować mleko z cukrem, dodać kakao i margarynę. Zamieszać aż powstanie jednolita konsystencja. Zdjąć z gazu, po 5 minutach dodać mleko w proszku, przelać do miniaturowych filiżanek.

Jak podawać?

W miniaturowych filiżankach z biszkoptami.

Uwagi:

Nie polecam dużych ilości bo jest to niebywale słodkie. Do mnie ustawiają się wszyscy znajomi po tą gęstą czekoladę;))

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaNapoje
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćok. 470/100g
Przybliżony koszt2 zł
AutorZabqa

Czekolada na gorąco (autor Zabqa): Podobne przepisy

Czekolada na gorąco (autor Zabqa): wypróbuj również

Powiązane Tematy