Składniki:
8-12 podłużnych ziemniaków,
100 g sera żółtego,
100 g kiełbasy (dobrej),
2 łyżki masła,
100 g twarożku homogenizowanego,
jajko,
2 ząbki czosnku,
cebula,
pęczek natki pietruszki,
pęczek szczypiorku,
łyżeczka kminku,
sól
Jak przyrządzić?
Ziemniaki starannie wymyte ugotować w łupinach w osolonej wodzie z dodatkiem kminku przez 20 minut. Odcedzić, schłodzić, ściąć wierzch z jednej strony i wydrążyć łyżką głęboką dziurę. Z pozostałych produktów sporządzić farsz, napełnić nim wydrążone ziemniaki. Nadziewane ziemniaki zawinąć w folię aluminiową i piec 10-15 minut na rozgrzanym ruszcie.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | lencia |