Składniki:
Ziemniaki 6 sztuk, oliwa ,sol, pieprz czosnkowy, bazylia, papryka słodka, papryka ostra, ser żółty.
Jak przyrządzić?
Ziemniaki myjemy, kroimy na połówki. Oliwę i przyprawy (wszystko ok 1 łyżeczki) łączymy i obtaczamy nasze połówki ziemniaczków. Układamy w naczyniu żaroodpornym, nasmarowanym oliwą. Wkładamy do piekarnika i pieczemy w ok 200 C 50-60 minut. Przed podaniem posypujemy tartym serem (polecam goudę, albo oscypka) i zapiekamy 1 minute lub nie:-)
Potrzebne przybory:
Nóż, miska, widelec, tarka.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Przybliżony koszt | 7 zł |
Autor | Temcza |