Składniki:
- 0,5 kg ziemniakow,
- 2 jaja,
- 2 łyzki maki ziemniaczanej,
- 2 lyzki maki pszennej,
- pietruszka,
- pieprz, sol, vegeta,
- olej,
- bulka tarta.
Jak przyrządzić?
Ziemniaki posolone ugotowac, pogniesc. Do schlodzonych ziemniakow dodac jaja, make ziemniaczana i pszenna, pokrojona natke pietruszki, przyprawic do smaku sola pieprzem, vegeta i dodac troche bulki tartej.Mase ugniesc, wymieszac.Uformowac kotlety, obtoczyc w bulce tartej, smazyc na rozgrzanym ogniu do zarumienienia.Smacznego!
Potrzebne przybory:
Garnek, miska, noz, patelnia, deska, łyżka.
Jak podawać?
Potrwaw bardzo dobrze smakuje z kapusta kiszona.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | średnio dużo |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Kasik |