Składniki:
0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego, sałatka meksykańska Pudliszki, kukurydza w puszce, trochę papryki (może być surowa lub konserwowa), przypawy (sól, pieprz, papryka słodka, ostra i koniecznie chili - odrobinka), trochę bułki tartej (niekoniecznie).
Jak przyrządzić?
Mięso zesmażyć na patelni (lekko posolić), odlać tłuszcz, dodać sałatkę meksykańską, pokrojoną paprykę (niewiele), kukurydzę (niekoniecznie całą puszkę), przyprawy do smaku (ostrożnie z solą). Wymieszać, odstawić, aby składniki przeszły smakiem. Posmarować wcześniej usmażone naleśniki, zwijać w rulony, można opanierować.
Potrzebne przybory:
patelnia, miska, łyżka
Uwagi:
Można też zamiast sałatki meksykańskiej dodać oddzielnie kukurydzę, fasolę czerwoną, groszek, trochę marchewki (ale wychodzi drożej i mniej smacznie).
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 13 zł |
Autor | monika |