Składniki:
30 dag pieczarek, podwójna kurza pierś, śmietana 36 %, zupa cebulowa knorra, ser
Jak przyrządzić?
1. pieczarki kroimy i smażymy
2. pierś kroimy w drobną kostkę i smażymy osobno
3. układamy warstwami w żaroodpornym naczyniu (mogą być tylko dwie)
4. zupę cebulową knorra wsypujemy do śmietany i mieszamy
5. całość zalewamy tak przygotowanym "sosem"
6. pieczemy ok. 30 min. w 180 - 200 st. C7. pod koniec posypujemy serem (uważać żeby się nie spalił)
Jak podawać?
Podawać z ryżem, można go polać sosem z zapiekanki, żeby nie był zbyt suchy. Danie idealne na obiad dla 2 dorosłych głodomorów. Smacznego!
Uwagi:
UWAGA WAŻNE! Składników oraz potrawy nie doprawiamy żadnymi przyprawami. Cały aromat jest zawarty w zupie cebulowej. Na pierwszy rzut oka wydaje się tego niewiele, ale w sumie z dodatkami jest tego dość dla 2 dorosłych osób.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2-3 |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | mama marcinka |