Sk艂adniki:
2 szklanki 艣mietany kwa艣nej, 2 szklanki kwa艣nego mleka, 4 galaretki jasne, 2 galaretki zielone, 2 galaretki czerwone, pokrojone orzechy, rodzynki, brzoskwinie, truskawki.
Jak przyrz膮dzi膰?
Upiec cienki, jasny biszkopt. Ubi膰 艣mietan臋 i mleko (po 1 szklance)z cukrem do smaku. Dwie jasne galaretki rozpu艣ci膰 w 2 szklankach wrz膮cej wody. T臋偶ej膮ce galaretki doda膰 do ubitej masy i wymiesza膰. Wyla膰 na biszkopt w艂o偶ony do foremki,posypa膰 pokrojonymi orzechami, rodzynkami i zala膰 2 galaretkami w kolorze zielonym. Ubi膰 pozosta艂e mleko i 艣mietan臋. Doda膰 2 jasne galaretki, przygotowane jak wy偶ej. Na艂o偶y膰 owoce (brzoskwinie, truskawki) i zala膰 2 galaretkami koloru czerwonego. Pozostawi膰 w ch艂odnym miejscu, a偶 ca艂o艣膰 st臋偶eje.
Potrzebne przybory:
Garnek, trzepaczka.
Jak podawa膰?
Do kawy.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Porcje | du偶o |
Autor | Alice |