Składniki:
schab bez kości, cebula, natka pietruszki (dużo!!!), majonez, ser żółty, sól, pieprz, sok z cytryny
Jak przyrządzić?
Schab pokroić jak na kotlety, rozbić, posolić, popieprzyć i pokropić sokiem z cytryny i odstawić na pół godz. do lodówki. Cebulę pokroić w krążki, ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, natkę posiekać. Ułożyć schabowe na blaszce, na nich ułożyć cebulę, potem ser, natkę i na wierzch majonez - co najmniej łyżkę stołową (nie trzeba rozsmarowywać). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na ok 20 min.
Jak podawać?
Z ziemniakami, bardzo dobre z brukselką lub brokułami, ale może być oczywiście również z surówką.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Justa & Maciek |