Składniki:
2 nieduże świeże ogórki, 4-5 jaj, puszka kukurydzy, 3 łyżki majonezu, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Jajka ugotować na twardo, pokroić w drobną kosteczkę, ogórki tak samo pokroić, kukurydzę odsączyć z zalewy. Składniki wrzucić do miski, dodać majonez i przyprawy wg uznania. Ja lubię dodać troszkę vegety, wtedy mniej soli.
Jak podawać?
Z pieczywem.
Uwagi:
Wymieszać tuż przed podaniem, gdyż ogórki puszczają sok i wtedy jest wodnista. Na drugi dzień, dlatego już nie jest smaczna. Ale u mnie nigdy już do drugiego dnia nie doczeka...:-) Wszyscy ją uwielbiają.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Ania |