Burritos

Przepis kulinarny

Składniki:

10 placków tortilli, 2 duże piersi kurczaka, 2 duże papryki - czerwona i zielona, 1/2 cukinii, 1/2 puszki kukurydzy, cała mała puszka czerwonej fasolki, pomidory w zalewie, 6 dużych pieczarek, czosnek, sos guacamole lub czosnkowy, tabasco, czerwona mielona papryka, 100 g startego żółtego sera.

Jak przyrządzić?

Piersi kroimy w kostkę, wrzucamy na olej, smażymy, dodajemy pomidory w zalewie i czosnek (około 4 ząbków). Kiedy sok z pomidorów odparuje, dodajemy warzywa: papryki pokrojone w kostkę, cukinię w plastry, pieczarki w plastry. Kiedy zmiękną, dodajemy fasolkę i kukurydzę, dodajemy czerwoną mieloną paprykę i tabasco. Nakładamy na tortille, zwijamy, układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy 10 min.

Jak podawać?

Podajemy z ogórkiem zielonym i sosem guacamole lub czosnkowym.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćśredni
Porcje5
AutorMarta

Burritos: Podobne przepisy

Burritos: wypróbuj również

Powiązane Tematy