Dip czosnkowy

Przepis kulinarny

Składniki:

4 ząbki czosnku,
1 łyżka oliwy,
30 dag gęstej kwaśnej śmietany, 1/2 pęczka kolendry, sól, pieprz cayenne

Jak przyrządzić?

Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. wymieszać ze śmietaną. Dodać oliwę i pokrojone w paseczki listki kolendry, doprawić do smaku solą i pieprzem cayenne.

Jak podawać?

Tak przygotowany dip podawać do grilowanej wieprzowiny /przede wszystkim do karkówki/ i ryb.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Porcje8
Kaloryczność60 kcal
AutorHala

Dip czosnkowy: Podobne przepisy

Dip czosnkowy: wypróbuj również

Powiązane Tematy