Kurczak w czerwonym curry

Przepis kulinarny

Składniki:

- piersi kurze,
- przecier pomidorowy,
- cebula,
- curry,
- imbir,
- cynamon,
- czosnek,
- oliwa z oliwek.

Jak przyrządzić?

1. piersi kurze umyć, pokroić na niewielkie kawałki, obficie posypać curry, odstawic.2. przygotować sos: przecier pomidorowy, curry, zgnieciony czosnek, imbir, odrobinka cynamomonu, trochę wody, odstawić, niech się przegryza...3. na patelni rozgrzać oliwę, pokrojoną w kostkę cebulke zeszklić, wrzucić kurczaka. smarzyć, aż nabierze pięknego koloru, lepiej niech się nie przypali...4. wlać sos, dusić na wolnym ogniu, nie może się przypalić.Smacznego!

Jak podawać?

Z ryżem, najlepiej ciemnym.

Uwagi:

Nie bede mówić niczego na temat proporcji, wszystko wg smaku, miłego eksperymentowania :-)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćśrednio dużo
Autorhoshi

Kurczak w czerwonym curry: Podobne przepisy

Kurczak w czerwonym curry: wypróbuj również

Powiązane Tematy