Składniki:
- piersi kurze,
- przecier pomidorowy,
- cebula,
- curry,
- imbir,
- cynamon,
- czosnek,
- oliwa z oliwek.
Jak przyrządzić?
1. piersi kurze umyć, pokroić na niewielkie kawałki, obficie posypać curry, odstawic.2. przygotować sos: przecier pomidorowy, curry, zgnieciony czosnek, imbir, odrobinka cynamomonu, trochę wody, odstawić, niech się przegryza...3. na patelni rozgrzać oliwę, pokrojoną w kostkę cebulke zeszklić, wrzucić kurczaka. smarzyć, aż nabierze pięknego koloru, lepiej niech się nie przypali...4. wlać sos, dusić na wolnym ogniu, nie może się przypalić.Smacznego!
Jak podawać?
Z ryżem, najlepiej ciemnym.
Uwagi:
Nie bede mówić niczego na temat proporcji, wszystko wg smaku, miłego eksperymentowania :-)
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnio dużo |
Autor | hoshi |