Ciasto na pierogi - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

3 szklanki mąki,
3/4 szklanki wrzątku,
1/3 szklanki zimnej wody,
może być 1 jajko - nie musi

Jak przyrządzić?

Mąkę zalać wrzątkiem i zaraz zimną wodą, wymieszać łyżką, przykryć pokrywą na 20 minut. Następnie wyrobić, przykryć pokrywą i odstawić na następne 20 minut. Na koniec jeszcze raz wyrabiamy, wałkujemy i kleimy pierogi. Ciasto jest miękkie, bardzo dobrze się klei i nie rozklejają się podczas gotowania - pyszne.Smacznego;)

Potrzebne przybory:

stolnica, miska, pokrywa

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Trudnośćprosty
Porcje30 szt.
Autortina

Ciasto na pierogi: Podobne przepisy

Ciasto na pierogi: wypróbuj również

Powiązane Tematy