Składniki:
1 kubeczek budyniu dla dzieci, 3/4 pudełka serka twarogowego (czyli około 150 g), 1 budyń czekoladowy, 1 banan, około łyżki cukru, trochę śmietany.
Jak przyrządzić?
Budyń przygotować w sposób opisany na opakowaniu. Wylać do dwóch salaterek i odstawić do ostygnięcia. Twarożek ugnieść widelcem razem z cukrem, dodając odrobinę śmietany (zależy czy wolicie gęstsze czy rzadsze ). Do serka dodajemy budyń dla dzieci i wyrabiamy widelcem na jednolitą masę. Na wystudzony budyń kładziemy pokrojonego w plasterki banana, aby pokrywał cały wierzch budyniu. Na banany wykładamy serek pomieszany z budyniem dla dzieci. Wstawiamy na około godzinę do lodówki i degustujemy!
Jak podawać?
Schłodzoną w salaterkach.
Uwagi:
Nie kładźmy banana na budyniu, póki nie jest bardzo dobrze wystudzony.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Autor | LadyBlack |