Makaron z jajkiem - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- makaron,
- jajka,
- masło,
- ketchup i przyprawy według uznania.

Jak przyrządzić?

Rozpuszczamy troszke masła na patelni wrzucamy makaron i wbijamy jajeczka czekamy az sie zetna (mozna dodac ketchupu do smaku)i gotowe.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Autornikitka1

Makaron z jajkiem: Podobne przepisy

Makaron z jajkiem: wypróbuj również

Przepisy na jajka

... Jajka to produkt jedzony w różnych postaciach i tak stary jak historia ludzkości. Zanim dotarły do nas orientalne przyprawy, tropikalne owoce, a nawet ziemniaki, to jajka były obok upolowanej ... zwierzyny, grzybów i jagód, głównym składnikiem ...

dawno temu

Jajka po wiedeńsku

... Mazurki, babki piaskowe, baranki z lukru i przede wszystkim dużo, dużo jajek – to główne skojarzenia, jakie przychodzą nam na myśl, kiedy myślimy o wielkanocnym jedzeniu. Nasze spostrzeżenia ... są jak najbardziej prawdziwe, bo ten niezwykły ...

dawno temu

Domowy makaron

... Każda gospodyni wie, że makaron to niezastąpiony produkt nadający się do przygotowania pysznych posiłków dla niespodziewanych gości. Gotuje się znacznie szybciej niż ziemniaki, kasza lub ryż ... i można go dodawać jako dodatek do niemal ...

dawno temu

Makaron a zdrowie

... Na temat makaronu i jego wpływu na zdrowie krąży wiele plotek. Aby rozwiać wasze wątpliwości, co do konsekwencji spożywania potraw z makaronem, kilka faktów na jego temat. ... Na temat makaronu i jego wpływu na zdrowie krąży wiele plotek. Aby ...

dawno temu

Kotlety z jajek

... Znasz może lepszy pomysł na śniadanie niż usmażenie pysznej jajecznicy na maśle albo smaczniejszy sposób na tradycyjny obiad od ziemniaków z jajkiem sadzonym i zsiadłym mlekiem? To chyba obok ... wielkanocnego gotowania jajek na twardo ...

dawno temu

Makaron świąteczny

... tylko od święta. Tak też jest w przypadku domowego makaronu. Na co dzień rzadko kiedy fatygujemy się, by samodzielnie zrobić wyśmienity makaron. Jest to produkt, który z łatwością możemy zastąpić gotowymi ... odpowiednikami. Z drugiej strony nic ...

dawno temu

Nadziewany makaron

... albo kluski śląskie. Nie oznacza to jednak, że w naszej tradycji kulinarnej w ogóle nieobecny jest makaron. Każda z nas wspomina z dzieciństwa smak rosołu z dodatkiem domowego makaronu. Problemem jest raczej ... tych, w których makaron cieszy ...

dawno temu

Dania z makaronem

... Makaron - które dziecko go nie lubi? Przepisy z makaronem to znakomity sposób na niejadka. Dla maluszków liczy się przede wszystkim wygląd potrawy, a makaron dla dzieci zachęca do kulinarnych ... piekarnika do czasu, aż ser się rozpuści.  ...

dawno temu

Jajka źródłem piękna

... Co zawiera jajko? Czy warto je jeść, a jeśli tak to jak często i w jakich ilościach? I w końcu co jajko ma do urody? Na te pytania postaramy się odpowiedzieć. ... Co zawiera jajko? Czy warto je jeść, a jeśli tak to jak często i w jakich ...

dawno temu

Rodzaje jajek

...   Już za kilka tygodni na stole każdego zagości cały asortyment potraw. Kiełbaski, żurek, babki drożdżowe, makowce i oczywiście jajka. Bez nich wielkanocny posiłek jest jakby niekompletny. Jakie ... jajka wybrać? Czy zawsze muszą one być z kury? ...

dawno temu

Rozrywkowe gotowanie jajka

...   Gotowanie jajka wydaje się tak banalnym zajęciem. Tymczasem wiele osób ma problemy z tym, aby jajko ugotować na miękko. Czekają zbyt długo lub nie dogotowują jajka i w efekcie nie nadaje się ono ... do konsumpcji. Najczęstszym powodem złego ...

dawno temu

Jajka z kawiorem - pyszna przystawka

... Jajka z kawiorem to pyszna przystawka, która wygląda naprawdę smacznie i kolorowo. Porzuć więc zwykłe jajka w majonezie i spróbuj czegoś nowego. Czas przygotowaniea ten sam, a efekt o wiele lepszy. Każdy skusi się na takie dobre jedzenie. Sama ...

dawno temu

Cała prawda o jajkach, czyli jak to jest z tym cholesterolem?

... Powszechnie uważa się, że jajka, wątróbka i kawior „naładowane” są cholesterolem. Czy ryzykowne jest jedzenie takich pokarmów? Ile można zjeść jajek w ciągu tygodnia, żeby było „zdrowo”? To dość istotna informacja dla smakoszy jajecznicy, ...

dawno temu

Jak ugotować jajka?

... . Pyszne są też gotowane. Ta łatwa czynność, jakby się na pierwszy rzut oka mogło wydawać, dla wielu nie jest jednak wcale bułką z masłem. Zamiast jajek na miękko dostają ma twardo, a zamiast porządnie ściętego białka, pływającą papkę. Jak ...

dawno temu

Jak długo powinno się gotować jajka?

... Niektórzy uważają, że gotowanie jajek jest tak proste, jak ugotowanie wody. Często jednak okazuje się, że mamy problem z dokładnym określeniem, jak długo powinno się gotować jajko na miękko, jak długo na twardo i zazwyczaj wychodzi pomiędzy. ... ...

dawno temu

Szybkie sałatki z makaronem

...   Spożywanie makaronu jest odradzane przez dietetyków osobom pragnącym stracić kilka kilogramów. Kolejną zasadą jest, aby nie łączyć tłuszczu z węglowodanami. Tym jednak, którzy nie planują ... w najbliższym czasie wielkiego odchudzania polecam ...

dawno temu

Jajka a zdrowie

... Jajka – jeść czy nie? Oto jest pytanie, a odpowiedź jest prosta... wszystko z umiarem. Nie powinno się zupełnie rezygnować z tej przekąski, ale pięćdziesiąt sztuk tygodniowo to gruba przesada ... . Wiele osób zastanawia się nad zagadnieniem: ...

dawno temu

Łosoś z makaronem

... w przygotowaniu grupę potraw stanowią dania, w których głównym elementem jest makaron. Wystarczy tylko ugotować wybrany jego rodzaj i przyrządzić sos z różnymi dodatkami. Jest to bardzo łatwe ... do zrobienia, a możliwości łączenia składników są ...

dawno temu

Makaron fusilli

... Rodzaj makaronu, który jest w formie poskręcanych kluseczek świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju sałatek warzywnych czy owocowych. Z jakimi składnikami je łączyć, aby powstała z tego kompozycja pełna smaku? Dziś trzy pomysły na letnie ...

dawno temu

Powiązane Tematy