Sos bolognese

Przepis kulinarny

Składniki:

1 cebula, mały koncentrat pomidorowy, olej, 20 dag mięsa mielonego, łyżka mąki ziemniaczanej, przyprawy (majeranek, bazylia, przyprawa do mięsa mielonego)

Jak przyrządzić?

Cebulę pokroić w kostkę i smażyć na niewielkiej ilości oleju (tak by zakryło dno naczynia, w którym przygotowujemy sos), tak żeby się zeszkliła. Dodać mięso mielone i mieszać, aż mięso będzie usmażone. Następnie dodać koncentrat i wymieszać mąkę w szklance letniej wody i dodać do sosu. Na koniec dodać przyprawy i to wszytko dusić jeszcze ok. 5 minut. Życzę smacznego.

Jak podawać?

Podawać z makaronem spaghetti, dobrze smakuje z czerwonym winem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSosy
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
Kaloryczność???
Przybliżony koszt15 zł
Autorsweety

Sos bolognese: Podobne przepisy

Sos bolognese: wypróbuj również

Powiązane Tematy