Ostry sos pomidorowy

Przepis kulinarny

Składniki:

2 duże pomidory,
2 małe papryczki chili,
2 łyżki startej cebuli,
1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
cukier do smaku,
sól, pieprz

Jak przyrządzić?

Pomidory dokładnie umyć, obrać i drobno pokroić. Papryki oczyścić z nasion, zemleć, zmiksować z pomidorami, cebulą, natką pietruszki i przyprawami. Sos podawać na zimno.

Uwagi:

Doskonały dla osób lubiących ostre sosy i do potraw przyrządzanych na grillu.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSosy
Czas przygotowania5 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
Autorkarotka

Ostry sos pomidorowy: Podobne przepisy

Ostry sos pomidorowy: wypróbuj również

Powiązane Tematy