Szybki i prosty pomysł na przekąskę. Dobry popcorn jest dla mnie nieodłącznym elementem wieczornych seansów filmowych. Znudziły mi się jednak standardowe smaki oferowane w sklepach. Ostatnio przypadkiem natknęłam się na tani i bardzo prosty sposób na przepyszny popcorn z parmezanem. Łatwo i szybko można go przygotować w domu i gwarantuję, że będziecie zaskoczone jego oryginalnym smakiem.
Składniki:
kawałek parmezanu (lub innego sera),
oliwa truflowa,
ziarna kukurydzy.
Jak przyrządzić?
Ziarna kukurydzy wrzucamy do garnka i przygotowujemy jak zwykły popcorn. Następnie przysypujemy do miski, mieszamy z łyżką oliwy truflowej i startym na tarce z małymi oczkami serem (najlepiej pasuje parmezan).
Jak podawać?
Podajemy od razu po przygotowaniu.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3 |
Kaloryczność | wysoka |
Przybliżony koszt | 5 zł |