Składniki:
dwie torebki ryzu (najlepiej takiego, ktory po ugotowaniu jest sypki), dwa sredniej wielkosci wedzone udka z kurczaka, puszka kukurydzy, 4-5 ogorkow korniszoow, dwie czerwone swieze papryki, majonez, sol, pieprz
Jak przyrządzić?
Ryz gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu i studzimy, udka obieramy z miesa na drobne kawalki (moga byc szarpane, nie krojone), dodajemy kukurydze, pokrojone drobno ogorki, papryke pokrojona w kostke, doprawiamy do smaku sola i pieprzem, wszystko mieszamy z majonezem. Mozna udekorowac natka pietruszki lub listkami bazylii.
Uwagi:
Jesli ktos lubi, moze dodac czerwona fasolke z puszki lub ananasa.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Karolina Lapuszek |