Składniki:
- 4 piersi z kaczki,
- 8 jabłek,
- 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej,
- przyprawy: sól pieprz.
Jak przyrządzić?
piersi od strony skóry ponacinać w kratkę, obsmażyć na suchej patelni stroną ze skórką, potem odwrócić i obsmażyć z drugiej strony. Zdjąć z patelni, posypać wegetą, pieprzem i majerankiem. Przełożyć do rondelka i wsypać obrane i pokrojone drobno jabłka. Smażyć na wolnym ogniu do czasu aż piersi będą miękkie (w razie potrzeby dolać wody). Wyjąć piersi, a jabłka zmiksować i do zmiksowanych w rondlu dodać łyżkę mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w ½ szklanki zimnej wody. Zagotować. Podawać z ryżem.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | lucyna |