Składniki:
Ciasto:
- ziemniaki,
- mąka,
- jajka,
- sól.
Wierzch:
- ser,
- wędlina,
- pomidory,
- ogórki,
- pieczarki,
- kukurydza z puszki.
Jak przyrządzić?
Ziemniaki (1 kg) starkowac na oczkach do tarkowania warzyw, dodać maki i jajko (tak jak do placków ziemniaczanych, no moze troszke wiecej, zeby te ciasto bylo troszke gestsze). Wymieszać i wylać cienka (ok. 1 cm) warstwe ciasta na rozgrzana patelnie. Gdy zobaczymy, ze ciasto jest juz z jednej strony usmazone, obracamy je na druda strone i nakładamy warzywa, mięsko, ser (ile tylko zechcemy). Polecam dodac do tego jakiś sos (ja uzywam sosu "Łowicza" - chińskiego).Nastepnie przykryc patelnie pokrywką i poczekac az ciasto sie usmazy...
Potrzebne przybory:
Tarka do warzyw, duża łopatka do obracania ciasta.
Jak podawać?
Posypac jakimis przyprawami i gotowe :)ZYCZE SMACZNEGO!
Uwagi:
Jezeli cos bedzie niejasne, to prosze o kontakt... Z przyjemnoscia wszystko wyjasnię :)
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Trudność | średni |
Porcje | 2-3 |
Kaloryczność | dużo |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | monia |