Kaszka kukurydziana

Przepis kulinarny

Składniki:

śmietana (duża), kaszka kukurydziana (w miarowych ilościach do śmietany), szczypta soli

Jak przyrządzić?

Do gotującej się na małym ogniu śmietany (gdy ta będzie już wrzała) wrzucamy szczyptę soli, następnie dodajemy bardzo powoli kaszkę kukurydzianą ciągle mieszając. Gdy powstanie już jednolita masa nakładamy na tależe. Podawać tylko na gorąco. Polecam. Z pozoru bez smaku, ale naprawdę to jest pyyyyyyyszne!

Uwagi:

Potrawę podajemy nakładając łyżką kulkowaną , aby kasza miała postać dużych kulek. Życzę smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Trudnośćprosty
Kalorycznośćbardzo niska
Przybliżony koszt3 zł
AutorMARTA

Kaszka kukurydziana: Podobne przepisy

Kaszka kukurydziana: wypróbuj również

Powiązane Tematy