Składniki:
- 1 puszka makreli w pomidorach,
- 1 puszka fasoli czerwonej,
- 5-6 ogórków konserwowych,
- 2-3 łyżki majonezu,
- sól,
- pieprz do smaku.
Jak przyrządzić?
Makrelę wyjąc z puszki i rozdrobnić widelcem w misce. Fasolę wyjąć z puszki przelać wodą i odsączyć a następnie dodać do makreli. Ogórki pokroić w kostkę i dodać do ryby z fasolą, następnie dodajemy majonez i całość mieszamy, dodajemy sól i pieprz do smaku według uznania i sałatka jest gotowa do spożycia. SMACZNEGO.
Uwagi:
Sałatki nie polecam długo przechowywać. Jest doskonała na przyjęcie nie spodziewanych gości.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4-5 |
Kaloryczność | średnio dużo |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Marzena |