Składniki:
Płatki kukurydziane (nachos), sos meksykański w słoiczku (Kotlin, Uncle Ben's), pomidor, ser żółty starty (ok. 10 dag), szczypior (gruby), śmietana (najlepiej Danone)
Jak przyrządzić?
Płatki rozsypać na talerzu, polać sosem meksykańskim, posypać startym serem. Włożyć do mikrofali do momentu roztopienia sera (ok. 2 min). Pokroić pomidor w kostkę, posolić, rozsypać na danie wyjęte z mirofali, polać śmietaną i posypać skrojonym szczypiorem.Palce lizać i wygląd też zachęcający:)
Potrzebne przybory:
kuchenka mikrofalowa, nóż, łyżeczka, ewentualnie tarka do sera
Jak podawać?
Zaraz po przygotowaniu, bezpośrednio na talerzu.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 |
Autor | monti |