Składniki:
- jajka ugotowane na twardo i jedno surowe,
- bułka (kajzerka),
- natka pietruszki,
- cebula,
- przyprawy (sól, pieprz itp.),
- bułka tarta,
- olej do smażenia.
Jak przyrządzić?
Jajka przeciskamy przez praskę, dodajemy namoczoną i odciśniętą bułeczkę, wbijamy jajo surowe, wrzucamy cebulę pokrojoną w drobną kostkę, przyprawiamy do smaku. Następnie lepimy kotlety (takie jak mielone), obtaczamy w bułce tartej i smażymy. I już.
Potrzebne przybory:
Garnek, patelnia.
Uwagi:
Ja się wycwaniłam i zamiast moczyć i odciskać bułkę - dodaję tartą namoczoną w małej ilości wody.
Jeśli chodzi o przyprawy - jest taka do mięsa mielonego, wystarczy odrobina.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | maleńka |