Składniki:
podwójna pierś kurczaka, zielony ogórek, majonez, musztarada, keczup, surówka gotowa lub zrobiona własnoręcznie wg uznania, przyprawa do gyrosa, sól, olej, kajzerki
Jak przyrządzić?
Piersi pokroić w kwadraciki, posolić, posypać przyprawą do gyrosa. Wrzucić na rozgrzany olej na patelni, smażyć około 15-20 minut, mieszając od czasu do czasu. Aby zrobić sos, należy do jakiegoś naczynia wrzucić 2 łyżki majonezu, 2 keczupu, 2 musztardy, wymieszać. W zależności od upodobania zrobić można więcej tego sosu. Ogórka pokroić w plasterki. Zrobić surówkę wg uznania. Bułki nadkroić i troszkę miąższu wyjąć. Do nagrzanego piekarnika lub mikrofalówki włożyć bułki i podgrzać. Do ciepłej bułki nakładać kolejno mięsko, sos, surówkę, ogórek. W zależności od upodobań można układać dwie warstwy w bułce.
Potrzebne przybory:
patelnia, miska, nóż, deska
Uwagi:
Danie podawać, gdy mięso i bułki są ciepłe.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | monika |