Składniki:
Pieczarki, ser żółty, przyprawy, cebulka, bułka tarta, jajka, mleko do naleśników, mąka, sól, jajko.
Jak przyrządzić?
Usmażyć naleśniki. Zrobić farsz: pieczarki podsmażyć z cebulką ok. 15 min. Dodać do nich Vegetę, sól, pieprz do smaku, aż woda wyparuje, dusić na małym ogniu, odcedzić na durszlaku i dodać starty ser żółty, wszystko razem wymieszać i nakładać na usmażone naleśniki, widelcem sobie rozprowadzać farsz po całym naleśniku i zwijać, obtaczać w jajku i bułce tartej, piec z obydwu stron na oleju! Smacznego!
Potrzebne przybory:
Patelnia, widelec, talerze, durszlak.
Jak podawać?
Krokieciki można podawać z czerwonym barszczykiem.:)
Uwagi:
Uważać na koniec przy smażeniu, żeby nie spalić, bo szybko się pieką.:)
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Agusia23 |