Hummus - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- puszka cieciorki,
- czosnek,
- oliwa z oliwek,
- cytryna,
- pieprz cayenne,
- imbir,
- jogurt naturalny.

Jak przyrządzić?

1. cieciorkę odsączamy, wrzucamy do miksera, dodajemy oliwe z oliwek (łyżka, może dwie), sok z 1 cytryny, pieprz, sól i imbir - wszystko miksujemy na gładką masę.2. dodajemy łyżkę naturalnego jogurtu i znów miksujemy, lae na bardzo wolnych obrotach i krótko.

Potrzebne przybory:

Mikser.

Jak podawać?

Świetnie się sprawdza jako dip, najlepiej komponuje się ze swierzą marchewką i selerem naciowym.Ze świeżym chlebem smakuje równie rewelacyjnie!

Uwagi:

Sprawdziłam - najlepiej sie do tego nadaje jogurt naturalny bakomy - ma najlepszą konsystencję.Sam hummus powinien mieć konsystencję rzadszej pasty.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćmało
Autorhoshi*

Hummus: Podobne przepisy

Hummus: wypróbuj również

Powiązane Tematy