Składniki:
1 wędzona makrela,
1 pęczek szczypiorku lub fioletowa cebulka,
2 ogórki kiszone,
3 jajka,
1 łyżka musztardy słodkiej (najlepiej indiańskiej),
3 łyżki majonezu,
pieprz do smaku.
Jak przyrządzić?
Makrelę obrać ze skóry i wybrać ości, ogórki obrać, jaja ugotować na twardo. Wszystkie składniki drobno posiekać w kostkę. Dodać musztardę z majonezem, przyprawić pieprzem i dokładnie wymieszać.
Jak podawać?
Pasta najlepiej smakuje na świeżym chlebku z masełkiem.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | wysoka bardzo |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Elutka |