Lendchen - Przepis

Przepis kulinarny

Sk艂adniki:

Ok. 200g wolowiny (ewentualnie wieprzowiny), makaron wstazki zolty lub zielony, zolty ser(starty), smietana do gotowania, cebula, ostry sos pomidorowy, sol, pieprz

Jak przyrz膮dzi膰?

Mieso kroimy w srednia kostke, smazymy na goracym oleju wraz z cebula (drobno pokrojona). Gdy mieso i cebula beda obsmazone zalewamy to smietana, ale tak aby nie bylo calkiem zakryte. Trzymamy do zagotowania i lekkiego zageszczenia. Dalej dodajemy sos pomidorowy i mieszamy. Chwile trzymamy na ogniu, potem wsypujemy starty ser. Na koniec dodajemy ugotowany makaron (podgrzany w wodzie). Nakladamy na talerz i posypujemy swieza pietruszka.

Uwagi:

Przed wrzuceniem miesa na patelnie prosze je posolic i popieprzyc (dowolnie do smaku). Smacznego.

0.00
0 g艂os贸w
Dane szczeg贸艂owe
Kategoria daniaPizza i kuchnia w艂oska
Trudno艣膰prosty
Autorewa

Lendchen: Podobne przepisy

Powi膮zane Tematy