Sk艂adniki:
Ok. 200g wolowiny (ewentualnie wieprzowiny), makaron wstazki zolty lub zielony, zolty ser(starty), smietana do gotowania, cebula, ostry sos pomidorowy, sol, pieprz
Jak przyrz膮dzi膰?
Mieso kroimy w srednia kostke, smazymy na goracym oleju wraz z cebula (drobno pokrojona). Gdy mieso i cebula beda obsmazone zalewamy to smietana, ale tak aby nie bylo calkiem zakryte. Trzymamy do zagotowania i lekkiego zageszczenia. Dalej dodajemy sos pomidorowy i mieszamy. Chwile trzymamy na ogniu, potem wsypujemy starty ser. Na koniec dodajemy ugotowany makaron (podgrzany w wodzie). Nakladamy na talerz i posypujemy swieza pietruszka.
Uwagi:
Przed wrzuceniem miesa na patelnie prosze je posolic i popieprzyc (dowolnie do smaku). Smacznego.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia w艂oska |
---|---|
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | ewa |