Sos czekoladowy

Przepis kulinarny

Składniki:

- 300 ml mleka,
- 4 łyżki kakao,
- 1 łyżeczka mąki,
- 3 łyżki cukru,
- 1 cukier waniliowy,
- 1 łyżeczka masła.

Jak przyrządzić?

Mąkę i kakao rozprowadzić w odrobinie zimnego mleka, resztę mleka zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i masłem.

Trochę gorącego mleka wlać do rozprowadzonego z mlekiem kakao i wymieszać. Następnie połączyć już wszystko i mieszając zagotować. Podawać na ciepło.

Jak podawać?

Ja robię go do naleśników, ale dobry jest również do lodów, ciast i innych deserów...

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSosy
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
AutorMagda

Sos czekoladowy: Podobne przepisy

Sos czekoladowy: wypróbuj również

Powiązane Tematy