Składniki:
3 galaretki, 2 bite śmietany w proszku, podkłady biszkoptowe, banan, 2 mandarynki
Jak przyrządzić?
Rozrobić galaretkę w połowie zalecanej wody i pozostawić do wystygnięcia. W międzyczasie ubić 2 bite śmietany razem umieścić biszkopt w tortownicy. Do ubitej śmietany dodać wystudzoną galaretkę, zmiksowac razem i wylać na biszkopt, wstawić do lodówki aż zastygnie. Później ułożyć owoce na wierzchu i zalać pozostałymi galaretkami rozrobionymi na normalną ilość wody i znów pozostawić do zastygniecia.
Pyszne :-) życze smacznego
Potrzebne przybory:
Tortownica
Uwagi:
Ciasto bardzo proste i daje możliwości twórcze - za każdym razem można zmieniać smak galaretek i ciasto smakuje za kazdym razem inaczej.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 12 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | irek-t |