Składniki:
Biszkopt:
- 8 jajek,
- 1 1/2 szklanki mąki krupczatki,
- 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej,
- 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 2 łyżki octu,
- 1 1/2 szklanki cukru pudru.
Ser:
- 60 dkg sera tłustego,
- 2 szklanki cukru pudru,
- 2 żółtka,
- 1 1/2 kostki masła,
- sok z 1 cytryny,
- 2 łyżki kakao,
- bakalie wg uznania.
Jak przyrządzić?
Biszkopt: białka ubić, dodać cukry. Żółtka wymieszać z proszkiem i octem. Dać do piany i na końcu dać obydwie mąki i lekko wymieszać. Upiec biszkopt w średniej formie okrągłej i przekroić na 3 części.
Ser: masła utrzeć z cukrem i żółtkami, dodać po trochu zmielony ser. Później bakalie. Masę podzielić na 3 części, do jednej dac kakao a do dwóch sok z cytryny. Masami przełożyć biszkopt.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | średni |
Autor | katherine |