Frutti di mare

Przepis kulinarny

Składniki:

mieszanka owoców morza, olej z oliwek, bulion, czosnek, koncentat pomidorowy, makaron

Jak przyrządzić?

Na patelni podsmażyć owoce morza na oliwie z oliwek (na 300 g owocow morza trzy łyżki oliwy) ok. 7 minut, do nich wrzucić 3 ząbki czosnku(posiekanego). Po siedmiu minutach wlać szklankę bulionu rosołowego lub szklankę kostki rosołowej. Nie przyprawiać nic więcej, bo stracimy smak owoców. Smażyć ok. 20 min. Po 20 min. dodać jedną lub dwie łyżki koncentratu pomidorowego, szybko mieszając. I danie gotowe - podawać z makaronem.

Uwagi:

Nie dodawać zbyt dużo koncentratu pomidorowego.
Bardzo szybkie i łatwe do zrobienia danie, a jest pyszne.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcjedla 2 osób
Przybliżony koszt15 zł
AutorFija

Frutti di mare: Podobne przepisy

Frutti di mare: wypróbuj również

Powiązane Tematy