Składniki:
mieszanka owoców morza, olej z oliwek, bulion, czosnek, koncentat pomidorowy, makaron
Jak przyrządzić?
Na patelni podsmażyć owoce morza na oliwie z oliwek (na 300 g owocow morza trzy łyżki oliwy) ok. 7 minut, do nich wrzucić 3 ząbki czosnku(posiekanego). Po siedmiu minutach wlać szklankę bulionu rosołowego lub szklankę kostki rosołowej. Nie przyprawiać nic więcej, bo stracimy smak owoców. Smażyć ok. 20 min. Po 20 min. dodać jedną lub dwie łyżki koncentratu pomidorowego, szybko mieszając. I danie gotowe - podawać z makaronem.
Uwagi:
Nie dodawać zbyt dużo koncentratu pomidorowego.
Bardzo szybkie i łatwe do zrobienia danie, a jest pyszne.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | dla 2 osób |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Fija |