Składniki:
3 pomidory, świeża kolendra, oliwa z oliwek, 1 papryczka pepperoni, 1 cytryna (ewentualnie limonka), sól, pieprz
Jak przyrządzić?
0bieramy pomidory ze skórki i drobno siekamy,następnie świeżą kolendrę miksujemy z 1,5 łyżki oliwy z oliwek, łyżką soku z cytryny lub limonki (lepsza jest limonka bo ma swój specyficzny smak), papryczką, solą i pieprzem, dodajemy do tego sosu posiekane pomodory i odstawiamy na jakieś 30 min. do lodówki.
Potrzebne przybory:
malakser do rozdrabniania warzyw
Uwagi:
Sos idealny do każdej potrawy mięsnej, zwłaszcza z grila, ale najbardziej polecam z łososiem (grillowanym), który wcześniej poleżał w marynacie.
Kategoria dania | Sosy |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | moni |