Składniki:
ciasto francuskie, pieczarki, szynka (wedle uznania), ser, parmezan, pomidory, bazylia, sól, pieprz, przecier pomidorowy, jedno jajko.
Jak przyrządzić?
Ciasto rozwijamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, brzegi zawijamy, aby nic nie uciekło ;), smarujemy przecierem pomidorowym pozostawiając po około centymetrze od brzegów (ja akurat miałam gotowy sos boloński, wiec wyszło super z takim sosem), kładziemy pieczarki, plastry sera żółtego, szynkę pokrojoną w kostkę, na to pokrojone pomidory, posypujemy startym parmezanem i na koniec posypujemy bazylią, solą i pieprzem. Zawinięte brzegi ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem.
Jak podawać?
w piekarniku.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | kikoszka |