Ziarna kolendry

... jak i owocowych. Jeżeli natomiast twoja zupa, sos lub risotto nie mają odpowiedniego wyrazu, dodaj do nich odrobinę kolendry, a zobaczysz jak bardzo wyrafinowany smak może posiadać zwykła pomidorówka z makaronem ...

dawno temu

Warzywa strączkowe

... moczymy przez kilka godzin w letniej wodzie. Po uprzednim umyciu warzyw można przystąpić do robienia zupy fasolowej, kremu z zielonego groszku, pasty z bobu, kotletów sojowych lub sosu sojowego ...

dawno temu

Racuchy z owocami

... można nałożyć mus owocowy, np. malin czy moreli lub podawać wraz z masą bananową z dekoracją z czekoladowego sosu. Można więc wybrać takie smaki, jakie lubi się najbardziej.Placki z suszonymi ...

dawno temu

Racjonalne odżywianie - poznaj jego zasady

... na ich jedzenie, to niech przynajmniej nie będą one smażone na patelni czy polane tłustym sosem. Do dań obiadowych lepszym rozwiązaniem będzie dodawanie do mięsa kaszy gryczanej czy jęczmiennej. Jeśli chodzi ...

dawno temu

Letnie grillowanie

... w ten sposób mieszankę należy zagęścić sosem meksykańskim lub po prostu koncentratem pomidorowym. Taką bogatą w wartości odżywcze kompozycję produktów doprawia się bazylią lub kolendrą, napełnia zielone ...

dawno temu

Jak jeść bób?

... jeszcze lepszego smaku. Doskonałe doznania kulinarne gwarantuje także zestawienie go z lubczykiem lub gotowanie bobu z kilkoma ząbkami czosnku. Bób często wykorzystuje się także do przyrządzania zup czy sosów ...

dawno temu

Przepisy na tosty

... można je wyjąć i serwować z dodatkiem sosu czosnkowego.Dietetyczne tosty Dukana Choć ostatnimi czasy jest sporo zamieszania wokół tej kontrowersyjnej metody odchudzania, to trzeba przyznać, że posiłki ...

dawno temu

Właściwości papryki

... dodawana jest do sosów, dań mięsnych, rybnych, zup, potraw z ryżu i makaronu. Papryka znakomicie nadaje się na przystawkę, gdyż pobudza proces wydzielania soków żołądkowych, a tym samym pobudza apetyt ...

dawno temu

Szczypiorek - witaminy

... . Można także pokusić się o stosowanie go zamiennie z natką pietruszki, jako przyprawę do zup czy sosów. Wyśmienicie smakuje też w połączeniu z serem białym i kefirem pod postacią puszystego wiosennego twarożku ...

dawno temu

Modelowanie sylwetki

... i pośladków jest skakanie na skakance. Trening odchudzający wspomoże odpowiednio skomponowana dieta. Zrezygnuj z białego pieczywa na rzecz pieczywa razowego. Odstaw mączne sosy, konserwy i tłuste potrawy ...

dawno temu

Potrawy z oscypkiem

... na wykorzystanie oscypka może być owinięcie go filetem z kurczaka czy piersi z indyka. Takie roladki można zalać sosem pomidorowym lub koperkowym i zapiec w piekarniku. Ten słony ser świetnie będzie ...

dawno temu

Naleśniki z owocami

... zastosowania składników może smakować jeszcze bardziej wybornie. Placki należy zatem zwinąć w rulony smarując je wcześniej grubą warstwą lodów, a następnie całość polać gorącym syropem klonowym lub sosem ...

dawno temu

Zdrowe odżywianie

... . Są to przekąski smażone na głębokim tłuszczu, co podwaja ich kaloryczność. Zakazane jest także urozmaicanie potraw zawiesistymi sosami. Zdrowa dieta powinna opierać się na jak najczęstszym zastępowaniu ...

dawno temu

Zastosowanie mniszka lekarskiego

... . Świetnym pomysłem jest więc włączenie świeżych listków mniszka do sałatek wiosennych. Innym rozwiązaniem jest również dodanie ich do dań mięsnych, zup czy sosów. Wybór specjałów kulinarnych, jakie ...

dawno temu

Zdrowe jedzenie, którego powinnaś unikać, czyli produkty dietetyczne, od których tyjesz!

... wybrać klasykę, czyli rybę, ryż, wodorosty i warzywa – bez kremowych sosów. Bezpiecznymi rodzajami sushi są sashimi i nigiri. Napoje dietetyczne 55067 Niestety napoje „zero kalorii” nie są bezpieczne ...

dawno temu

Brodawki

... też przeprowadzić kurację preparatami zawierającymi mikroelementy: magnez i miedź.wyeliminuj ze swojej diety alkohol, napoje z kofeiną, tłuste mięso, sery, sosy, słodycze, smażone posiłki. unikaj kontaktu z osobami ...

dawno temu

Kurczak z jabłkami i żurawiną, czyli idealny obiad na chłodne dni

... i gotuj, od czasu do czasu mieszając, dopóki sos nie zgęstnieje – ok. 3 minuty. Aromatyczne danie serwuj z dzikim ryżem i pieczonymi kiełkami brukselki. ...

dawno temu

Kabaczek faszerowany

... grzybowej, sosu grzybowego, pierogów z grzybami bądź zapiekanki makaronowej z grzybami. Świetnie smakują one również po zamarynowaniu. Oprócz tego pojawiają się późne owoce, wśród których znajdują ...

dawno temu

Kurczak po hawajsku

... trzeba także na ciekawy zestaw przypraw, który jest znamienny dla hawajskiej kuchni. Obok sosu sojowego, teriyaki, pojawia się wasabi, rodzime chilli, pieprz czy huli-huli oparte ...

dawno temu

Sałatka z tuńczykiem i ryżem

... potrzebowała następujących składników: 1 opakowanie ryżu,1 puszka kawałków tuńczyka w sosie własnym,½ puszki kukurydzy konserwowej,1 mała cebula,3 ogórki kiszone,2 łyżki majonezu,2 łyżki jogurtu ...

dawno temu

Kolacja dla dziecka

... można też przyrządzić jajko. Niekoniecznie trzeba od razu robić jajecznicę. Wystarczy przygotować omlet lub tosty jajeczne z serem i pomidorem. Na kolację warto podać sałatkę warzywną z chlebem lub bułeczką. Sos ...

dawno temu

Pieczarki faszerowane mięsem

... dowolnością. Chyba jedną z najpopularniejszych potraw z pieczarkami jest zupa pieczarkowa, trochę bardziej delikatna i subtelna w smaku od grzybowej. Obok tego warto też wspomnieć o pysznym sosie ...

dawno temu

Śledzie po kaszubsku

... . Kiedy już się zrumienią, dodajemy do nich pomidory, cukier, ziele angielskie, sól i pieprz. Sos gotujemy, aż się zredukuje, a następnie dodajemy do niego jeszcze ocet. Pozostawiamy go do ostygnięcia, a kiedy będzie ...

dawno temu

Surówka z papryki

... umieszczamy w naczyniu. Do kubeczka wlewamy dwie łyżki oliwy z oliwek, dwie łyżki wody i pół łyżeczki octu. Dodajemy do całości rozgnieciony czosnek oraz sól i pieprz do smaku. Przygotowanym sosem polewamy warzywa. Na koniec wzbogacamy smak ...

+ Pokaż więcej