Pyszne placki bananowo-orzechowe

... na patelnię ½ szklanki ciasta. Usmażone placki przenoś na naczynie żaroodporne lub blachę i przykrywaj folią, aby nie wystygły. Na koniec przyozdób je kawałkami bananów i orzechami oraz, jeżeli preferujesz, posyp cukrem pudrem. ...

dawno temu

Kotlety z cukinii

... dodanie mąki. Możesz także zdecydować się na usmażenie dużych krążków cukinii po uprzednim przygotowaniu panierki z jajka i bułki tartej. Smacznego! PS. Zobacz także przepis na cukinię w cieście naleśnikowym. ...

dawno temu

Łosoś w sosie koperkowym

... ją na tarce. Warzywa wrzucamy do niewielkiej ilości gotującej się wody i przygotowujemy wywar. W tym czasie grillujemy łososia na niewielkim ogniu. Możemy go również usmażyć, uprzednio obtaczając ...

dawno temu

Ryba w sosie śmietanowym

... usmażyć, zapiec albo ugotować na parze, wzbogacając ich smak poprzez zrobienie panierki, dodanie warzyw, owoców, makaronu albo ryżu. Jednym z prostszych, a zarazem smacznych pomysłów na dania ...

dawno temu

Krokiety z pieczarkami

... trzeba usmażyć naleśniki. Pieczarki należy umyć, obrać i drobno posiekać. Zanim zaczniemy je dusić, należy zeszklić na patelni cebulkę. Pieczarki powinny zostać dodane do cebuli i duszone ...

dawno temu

Barszcz ukraiński

... oraz pietruszkę i poszatkowaną kapustę należy dodać do wrzącego bulionu i gotować przez kwadrans. Podduszone buraki należy połączyć razem z bulionem i usmażonymi warzywami. Kiedy wszystkie składniki ...

dawno temu

Dania z grzybami

... . Nie sposób znaleźć wspanialsze danie od świeżo zebranych i usmażonych z cebulą borowików, których piękny aromat roznosi się po całej kuchni. Łatwe w przygotowaniu i sycące są wszelkiego rodzaju ...

dawno temu

Jak jeść karczochy?

... w soku z cytryny, a następnie usmażenie ich po wcześniejszym obtoczeniu w mące. W obu wersjach smakować będą wyśmienicie! ...

dawno temu

Kim był Kuba Rozpruwacz?

... fry) - usmażyłem bloody – zakrwawiony (również wulgaryzm: cholerny) knif (knife) – nóż wate (wait) a whil (while) longer – poczekaj jeszcze trochę Tym artykułem rozpoczynamy cykl artykułów o Kubie ...

dawno temu

Na dziś – słodkości

... smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Tuż po usmażeniu zanurzamy je w płynnym miodzie i zostawiamy do ostygnięcia. ...

dawno temu

Jak ochronić się przed grypą żołądkową?

... powitań, zwłaszcza gdy istnieje ryzyko zakażenia. Smakosze ostryg czy sushi powinni pamiętać o spożywaniu dań ugotowanych w gorącej wodzie, na parze, upieczeniu czy usmażeniu, bowiem wirusy ...

dawno temu

Kotlet ziemniaczany

... tylko usmażyć kotlety na oleju z obu stron, by uzyskały złoty kolor. Świetnie sprawdzają się w połączeniu z surówką z buraków albo lekkimi sałatkami. Możesz także przygotować do nich wyśmienity sos grzybowy bądź koperkowy, który urozmaici ich ...

dawno temu

Omlet Dukana

... trzepaczki. Następnie dodajemy mleko, cały czas mieszając. Zioła kroimy w niewielkie kawałki i dodajemy do ciasta albo po usmażeniu omletu na zewnątrz. Zanim omlet trafi na wysmarowaną oliwą patelnię ...

dawno temu

Kurczak w sosie curry

... razem z czosnkiem. Kolejnym krokiem jest dodanie do nich jogurtu i przyprawy curry. Całość chwilę gotujemy i doprawiamy odrobiną przecieru pomidorowego. Następnie wystarczy rozpuścić łyżkę mąki w wodzie i dodać ją do sosu. Tak przygotowany sos ...

dawno temu

Żeberka z grilla

... ! Kiedy za oknem pojawi się deszcz, będziesz mogła po prostu je usmażyć na grillowej patelni albo wykorzystać piekarnik. Nie czekaj zatem i już teraz poznaj przepis na żeberka z grilla. Przepis na żeberka ...

dawno temu

Omlet biszkoptowy

... delikatnie łączymy razem z pianą. Kolejnym krokiem jest usmażenie omletu na patelni z dodatkiem masła albo oleju. Smacznego!   ...

dawno temu

Naleśniki bez jajek

... . Kiedy natomiast zrobimy ich za dużo, wystarczy, że następnego dnia zapieczemy je razem z warzywami i sosem beszamelowym albo usmażymy na patelni. Jeżeli masz ochotę na naleśniki bez jajka, lecz nie wiesz jak je zrobić ...

dawno temu

Pączki serowe

... po kilka pączków. Smażymy je do czasu, aż przybiorą lekko brązowy kolor. Po usmażeniu pączki odsączamy na papierowym ręczniku i posypujemy cukrem pudrem albo polewamy lukrem. Smacznego! ...

dawno temu

Łosoś ze szpinakiem

... . Co więcej, wyśmienicie smakuje zarówno surowy łosoś, jak i ten poddany obróbce termicznej. Możemy zatem zakupioną rybę usmażyć, ugotować, upiec albo uwędzić i przygotować wyśmienitego łososia z cytryną ...

dawno temu

Przepisy na faworki

... . Poza tym inny smak uzyskasz, kiedy zamiast smalcu do smażeniu użyjesz oleju rzepakowego. Oczywiście bez względu na to, jaką metodę wybierzesz, chruściki po usmażeniu obowiązkowo należy posypać cukrem pudrem. Powodzenia! ...

dawno temu

Sałatka krabowa

... z sycących dodatków i przygotować sałatkę krabową z ananasem albo ogórkiem. Jednak paluszki krabowe świetnie sprawdzają się po usmażeniu w panierce, w formie koreczków, a nawet jako dodatek do kanapek ...

dawno temu

Racjonalne odżywianie - poznaj jego zasady

... pokarmowy. Dania śniadaniowe takie jak omlety, jajecznica z dodatkami czy placki. W czasie ich przygotowywania zdecydowanie lepiej będzie zastąpić masło wysokiej jakości margaryną lub usmażyć je bez żadnego ...

dawno temu

Płatki kukurydziane

... oraz sól i pieprz do przyprawienia. Z jajek, mąki i mleka należy wyrobić gęstą masę, a następnie dodać do niej płatki kukurydziane oraz otręby i całość doprawić solą oraz pieprzem. Placki można usmażyć ...

dawno temu

Łosoś z makaronem

... z powodzeniem dodać go do zupy albo usmażyć razem z jajkiem bądź suszonymi pomidorami. Miłośnicy ryb natomiast na pewno rozsmakują się w wędzonym łososiu z makaronem. I choć na pierwszy rzut oka propozycja ...

+ Pokaż więcej